اخبار داغ :

«زخمه بر سودای دل» ابزاری برای حمایت مردم از موسیقیدانان است

موسیقی پارس_فاطمه فرج الله زاده: علی حدادی اصل، به زودی نمایشگاه مجازی «زخمه بر سودای دل» را بر روی وب سایت شخصی اش و سپس در یکی از گالری های خصوصی شهر تهران برپا می کند. تمام عواید فروش آثار در این نمایشگاه، به موسیقیدانان مهجور خواهد رسید.
در رابطه با این نمایشگاه مصاحبه ای با وی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

_لطفا راجب نمایشگاه زخمه بر سودای دل توضیحاتی را ارائه دهید.
*این نمایشگاه پرتره های موسیقیدانان، موسیقی مقامی و نواحی ایران زمین است. از موسیقی خراسان تا مازندران و لرستان و جنوب و سیستان. همه ی عزیزانی که تا به امروز، برای کسانی که به صورت عام، موسیقی ملی ایران را دنبال کرده اند و مهجور و بی نام و نشان مانده اند. اما درباره نوع اجرایی نمایشگاه باید گفت که پرتره های این موسیقیدانان به صورت نقاشی دیجیتال با تکنیک های رنگ روغن و مداد است که در یک مجموعه با بیست اثر قرار است با عنوان «زخمه بر سودای دل» برپا شود. این نمایشگاه درمرحله ی نخست به صورت مجازی دایر می شود و بعد به صورت چاپ شده روی دیوار یک گالری می رود. اینکه این نمایشگاه قرار است ابتدا مجازی باشد دلیلی دارد که عرض می کنم: اینجانب تا به حال سه نمایشگاه مجازی عکس که دو تای آن عکس تئاتر و دیگری پرتره ی هنرمندان بود را بر سایت شخصی ام منتشر کرده ام، نمایشگاهی با تمام مدیوم های یک نمایشگاه رسمی اما به صورت دیجیتال و مجازی؛ چیزی که تا حدود زیادی به نام این حقیر ثبت شد و بازخورد خوبی را هم دنبال داشت. اتفاقی که باعث می شد این نمایشگاه مورد استقبال قرار گیرد، فراگیر و جهانی شدن آن بود. اتفاقی که هر کس از هر کجای دنیا می توانست عکس های نمایشگاه را نگاه کند و نظر خود را نسبت به آن اعلام دارد، اما در گالری نمایشگاه، روزانه تعداد محدودی به دیدن اثر می روند و فروش و بازار عرضه و تقاضا را هم به همان نسبت پایین می آورد. من در نمایشگاه مجازی عکس “بیچاره مکبث” توانستم تعداد قابل توجه و قابل ملاحظه ای را حتی به مردمان و علاقمندانی از کشورهای دیگر نیز بفروشم که این اتفاق خوب و مبارکی بود. به علت استقبال بیشتر در نمایشگاه مجازی، اینبار هم سعی بر ارائه ی اینگونه نمایشگاه داشته ام، چون در 5 نمایشگاه قبل خود که در گالری ها ارائه کردم، آثار به سختی فروش می رفت.

_چه چیز موجب شد تا جرقه برپایی این نمایشگاه در ذهن تان شکل بگیرد؟
* «نمایشگاه زخمه بر سودای دل» بهانه ای بود که از چند ماه پیش دغدغه اش در ذهنم نقش بست. آن هم شروع نقاشی های دیجیتالی بود که از پرتره ی هنرمندان موسیقی می کشیدم. ماه ها پیش تصمیم بر این داشتم که نمایشگاهی با عنوانی دیگر و نقاشی ای از هنرمندان موسیقی و اساتیدی که امروزه همه ی علاقمندان موسیقی آنها را به خوبی می شناسند و با آن ها در ارتباط بودند و یا بهتر بگویم موسیقی هایشان را هر روزه گوش می دهند را کامل کنم و به نمایشگاهی دایر سازم، اما به هر حال این نمایشگاه اتفاقی بود که شاید یا بهتر بگویم قطعا به اتفاق نو و تازه ای مبدل نمی شد. همه ی علاقمندان به صورت عموم عکس، کارتون و یا نقاشی پرتره ی موسیقیدانان مورد علاقه شان را به تکرار و کرار در فضای مجازی و یا مطبوعات، روزانه دست به دست می چرخانند و به وفور چهره ی این نامیان هنر موسیقی روزانه به هر دلیلی دیده می شود. همین امر سبب شد تا سمت موضوع دیگری بروم، یعنی بخواهم نمایشگاهی را ارائه دهم که لازمه ای برای وجود و پیدایش آن وجود داشته باشد، تکرار مکررات نباشد و اتفاق نو و تازه ای را سبب ساز شود. از همین رو بود که با دوستی پیشنهادی، که توسط یکی از اساتید به نام موسیقی ایران که به زودی نامش را مطرح خواهم ساخت(شاید در حال حاضر دوست نداشته باشد نامش مشخص شود. از این رو نامی از این استاد موسیقی نمی آورم.) دنبال طراحی پرتره ی چند موسیقیدان موسیقی مقامی رفتم برای خبر و طرح نقاشی ای از آنان بکشم؛ کمی که پیش رفتم دیدم که اینقدر این اساتید مهجور هستند که ما امروزه با موسیقی شان زندگی می کنیم، اما هیچ گاه ندانسته ایم با چه زخم زبان هایی زخمه برسازهایشان می زنند تا مقام والای موسیقی مقامی را زنده نگه دارند. اساتیدی که تمام دنیا آنها را به نام و چهره و از همه مهم تر به هنر ارزشمندشان می شناسند، و ما در ایران،به راحتی از کنارشان می گذریم و متاسفانه یک به یک این حضرات را از دست می دهیم. همین سبب شد تا بر آن شوم، نمایشگاه را به صورت بسیار جدی و خیلی سریع آماده سازم تا به برپایی هر چه زودترش برسیم.

_این نمایشگاه بعدا نیز برگزار خواهد شد؟
*تمام سعی براین است که بتوانیم نمایشگاه را در مکانهای دیگر هم برگزار کنیم؛ چون طبق صحبت هایی که با اساتید موسیقی و دوستان انجام شده، این نمایشگاه قرار است که کمپینی باشد برای حمایت از موسیقدانان مقامی و تمامی عواید فروش آثار به این اساتید مهجور خواهد رسید، که اگر این اتفاق با استقبال انسان دوستانه ی مردم روبرو شود و آثار فروش رود، تمام آمار و ارقام این اتفاق، مکتوب اعلام خواهد شد.
_از افراد سرشناس هنری برای حضور در نمایشگاه دعوت کرده اید ؟
*بله خوشبختانه بخاطر ارادتی که اساتید موسیقی

به موسیقیدانان مقامی داشته و دارند، با هر کدام از آنها که صحبت شد، استقبال کرده اند و بیشتر آنان قرار است برای کتابچه الکترونیکی ای که بعد از نمایشگاه منتشر خواهد شد، یادداشتی پیرامون این اساتید به یادگار بنویسند و اگر مجالی ماند پیرامون خودِ نمایشگاه. اما به واقع باید بگویم که این نمایشگاه قبل از اینکه بخواهد خلق یک اثر هنری باشد ابزاری است برای حمایت مردمی از این موسیقی دانان، چون مدت های مدیدی است که با بی مهری این اساتید از سوی مردم عامی، بی آوازه مانده اند و متاسفانه با دلی خون از این دنیا رخت بر می بندند. هدف این است که همه ی علاقمندان دست در دست هم دهند تا به واسطه ی این کمپین، نگاهی در حد شان هنر این اساتید و شخصیت آنان داده شود.
_این نمایشگاه در کدام گالری برگزار می شود؟
*همانطور که پیشتر به اطلاع رساندم ابتدا در سایت شخصی این حقیر با آدرسwww.alihaddadiasl.com برپا شده و سپس در یک گالری به دیوار نقش می بندد. هنوز در حال رایزنی با نمایشگاه های خصوصی هستیم که امیدوارم به زودی به نتیجه ی مطلوبی برسیم. دلیل اعلام نکردن نام گالری فعلا همین است که به زودی اعلام خواهد شد و اطلاع رسانی انجام خواهد گرفت.
درنهایت از شما دوستان رسانه ای ممنونم که در اطلاع رسانی این اتفاق، همسو با متولیان این هنر فاخر، همپا و همگام می شوید.