اخبار داغ :

موسیقی به مثابه کودک یتیمی است که خودش راه خود را می رود

موسیقی پارس – مهدی خان محمدی: صبح امروز نشست خبری کنسرت «مانی رهنما» باحضور وی، «محمدرضا چراغعلی»، «علیرضا شمس اسکندری» رهبر ارکستر و «اشکان اقوامی» مدیر شرکت تصویر موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.

این نشست در صورتی برگزار شد که «یغما گلرویی» نیز به عنوان ترانه سرای «مانی رهنما» در کنار دیگر همراهان وی حضور داشت اما بخاطر حواشی پیرامونش اجازه ندادند که سخن بگوید.

مانی رهنما – خواننده

طبق گفت و گوهایی که بین من و «اشکان اقوامی» تهیه کننده و مدیر برنامه هایم رد و بدل شد، بنا داشتیم این کنسرت را در سالروز درگذشت زنده یاد «بابک بیات» برگزار کنیم اما متاسفانه بنا به دلایلی از جمله پر بودن وقت تالار وحدت در تاریخ مدنظر، این امر عملی نشد و ما تصمیم گرفتیم این کنسرت را روز ۲۹ دی ماه برگزار کنیم.

من همواره با یاد و خاطره «بابک بیات» زندگی می کنم به همین جهت تصمیم گرفتیم تا در این کنسرت که به یاد او برگزار خواهد شد، قطعاتی را از ایشان و قطعات دیگری از ساخته های هنرمندان دیگر را اجرا کنیم.

البته سورپرایز ویژه ای داریم که امیدوارم به محض دریافت مجوز، بتواند در این کنسرت به مخاطبان عرضه شود. این در حالی است که تقدیر از یک یا چند هنرمند فعال در عرصه های مختلف هنری نیز جزو برنامه های ما در این کنسرت است که به محض قطعی شدن، اطلاع رسانی خواهیم کرد.

در این کنسرت چهار قطعه از سروده های «یغما گلرویی» است ضمن اینکه «محمدرضا چراغعلی» به عنوان یکی از آهنگسازان برجسته و فعالان پیشکسوت موسیقی پاپ، در این کنسرت همراه من خواهد بود که بنده از ایشان خواهش کردم در اجرای قسمت سورپرایز کنسرت نوازندگی پیانو را برعهده بگیرند.

من همواره از آن دسته از خوانندگانی بودم که معتقدم هنر باید برای هنر باشد و مطمئن باشید اگر درست به مخاطب عرضه شود، امکان اینکه بازار تجاری خوبی هم داشته باشد، وجود دارد. بخاطر دارم که مرحوم «بابک بیات» به من گوش زد می کرد که شما نباید دنبال پول باشید بلکه باید کاری کنید که پول دنبال شما باشد اما متاسفانه در فضای امروز موسیقی، عوامل خارجی‌ای وجود دارند که باعث شده ما عقب بمانیم.

من بیش از ۲۰ سال است که در موسیقی فعالیت می کنم اما بیشتر از اینکه چهره من را دیده باشند با صدای من خاطره دارند چرا که بنده و امثال من، هنوز فرصت این را پیدا نکرده ایم که حضور گسترده تری در فضاهای موسیقی تصویری داشته باشیم.

در حال حاضر تعدادی از خواننده های جدید می آیند و با انتشار کلیپ های موسیقایی به خوبی دیده می شوند اما تا ما می آییم کاری را انجام دهیم، به ما اجازه نمی دهند. در این فضای نابرابر، به طور حتم دل های ما شکسته می شود. وقتی هم من به عنوان خواننده احساس شکستگی کنم در خودم فرو می روم.

متاسفانه فضای موجود، فضای تبعیض هایی است که باعث بروز ناراحتی ها و دلشکستگی ها می شود. به هر ترتیب، پارادوکس زیاد است و ما ناچاریم در فضایی که کار می کنیم خود را حرفه ای نشان بدهیم.

خواننده های زیادی هستند که طی این سال ها زحمت فراوانی برای موسیقی کشیده اند، ولی بحث من این است که باید قسمت دیگری از موسیقی که در حاشیه است نیز دیده شود. البته که این بالانس را باید مدیریت فرهنگی کشور به عهده بگیرد. من می توانم قاطعانه به این موضوع اشاره کنم که ما در کوران رقابتی حضور داریم که به دلیل شرایط نابرابر با پوست کلفتی کارمان را جلو می بریم.

این کنسرت یک اعلامیه برای حرکت در آینده است، چراکه من متوجه شدم این حجم از مخاطب، با احترامی که به آنها دارم، پاسخ ما را نداده است. چرا که دوستان باید بپذیرند که هر خواننده باید نسبت به دهه ای که در آن حضور دارد، واکنش هایی را نسبت به جامعه نشان دهد.

ما یک سری تجربه های ارزشمند با زنده یاد «بابک بیات» داشتیم و قرار نیست براساس این تجربه ها دائما به گذشته بازگردیم و همان روند را تا آخر ادامه دهیم.

ما با همان نگاه قبلی کارمان را ادامه خواهیم داد اما به طور حتم در ملودی ها و نوع سازبندی تغییراتی را اعمال کرده ایم که باعث پیشرفت ما می شود.

 

علیرضا شمس اسکندری – رهبر ارکستر

ارکستر کنسرت پیش رو مجموعه ای از ۳۰ نوازنده مختلف است که و قرار نیست هر ۳۰ نفر این هنرمندان در کل کنسرت روی صحنه حضور داشته باشند بلکه در اجرای قطعات مختلف بنا به نوع سازبندی که در نظر گرفته ایم نوازندگان رفت و آمدهایی خواهند داشت. این در حالی است که ما برای تنوع و معرفی سبک های جدیدی از موسیقی ایرانی و سایر موسیقی ها، سازهای جدیدی را به مخاطب معرفی می کنیم که تاکنون کمتر شناخته شده اند. به طور کلی آنسامبل ارکستر، یک پایه استانداردی دارد که بنا به تنوع قطعات، دچار تغییراتی می شود.

من از برخی هنرمندان که در عرصه موسیقی فعالیت می کنند دلخورم و این سوال را دارم که چرا با نگاه صرف مادی خود، فرهنگ ما را خدشه دار می کنند. متاسفانه در کنار این مادی نگری، خواننده هایی وجود دارند که با استفاده از تکنولوژی ها و نرم افزارهای موجود، خود را جور دیگری به مخاطب معرفی می کنند.

متاسفانه فضای موجود به شکلی است که ما صدمات زیادی در عرصه موسیقی خوردیم و اتفاقاً همین می شود که موسیقی مصرفی، فضای بسیار گسترده تری را نسبت به موسیقی خوب اشغال می کند.

 

محمدرضا چراغعلی – آهنگساز
۲هفته پیش در یک اجرا با «مانی رهنما» تجربه ای داشتم که برای من بسیار خوشایند بود و باعث همکاری مجدد من با وی شد.
به اعتقاد من «مانی رهنما» از جمله خوانندگان شناسنامه دار و دارای هویت ویژه است و در روزگاری که بیشتر خوانندگان ما مصرفی هستند، این خواننده صاحب اندیشه است و در حوزه موسیقی پاپ فاخر لحاظ تکنیک و محتوا، کارهای خوبی را ارائه داده است.

من خوشحالم فرصتی پیش آمد تا در یک کنسرت با کیفیت، با اطمینان قطعه ای را اجرا کنم. البته بخشی که قرار است بنده در آن حضور داشته باشم، مستلزم برخی از مولفه ها است که اگر هماهنگی ها و مجوزهای لازم آن صادر شود، فضای قابل توجهی به مخاطبان ارائه می دهد که تصور می کنم خالی از لطف نخواهد بود.

بزرگترین مشکلی که ما در موسیقی کشورمان داریم این است که موسیقی به مثابه کودک یتیمی است که خودش راه خود را می رود، بنابراین بزرگترین عامل مشکل موجود در موسیقی پاپ این است که اول باید دیده و شنیده شویم، آن وقت می توانیم مردم را در مقام قیاس قرار دهیم. من انتظار ندارم موسیقی که در آن فعالیت می کنم به اندازه موسیقی مصرفی باشد اما معتقدم باید مدیایی برای پخش آثار موسیقی وجود داشته باشد، این همان بزرگترین ضربه ای است که به این نوع موسیقی زده می شود، یعنی وقتی مدیا و تصویر را حذف کنیم، چطور انتظار داریم که در ذهن مخاطب حضور فعالی داشته باشیم.

شاید یکی از راحت ترین راه هایی که باعث ضربه زدن به موسیقی شده است، پرورش کسانی است که آشنایی چندانی با موسیقی ندارند اما در بسیاری از فعالیت ها و برنامه های موسیقایی، به خاطر شرایط اقتصادی که دارند، در جایگاه مناسبی قرار گرفته اند و متاسفانه به دلیل همین امر شرایط نابرابر است و ما می بینیم نعمت تکنولوژی و موسیقی مصرفی تا چه حدی به مخاطبان نفوذ کرده است در حالی که اگر عرصه رقابت صحیح باشد و همین کنسرت «مانی رهنما» امکان پخش تلویزیونی داشته باشد آن وقت مخاطبان نیز متوجه می شوند که موسیقی خوب یعنی چه

ما جز طیفی از فضای موسیقی کشور هستیم که جهان بینی خاصی برای کارهایمان داریم و می خواهیم در کنار اجرای موسیقی های دیگر، در یک شرایط برابر دیده شویم و امیدوارم از این پس شرایطی وجود داشته باشد که متولیان موسیقی در جریان این فعالیت ها قرار بگیرند.

به طور حتم اگر در موسیقی متولی درستی وجود داشته باشد، موسیقی ما پیشرفت خواهد داشت و به خانه های مردم نفوذ خواهد کرد.

گفتنی است این کنسرت توسط شرکت تصویر موسیقی برگزار می شود.

 

منبع: اختصاصی از موسیقی پارس